MARI MELABUR DENGAN SSPN-i PLUS!

Monday, March 8, 2010

MAMPAN dan Remaja

Program mmg best, nasihat saya remaja skarang kena lebih banyak dgr ceramah daripada tokoh2 intelek negara. Perlu kurangkan masa berfoya-foya, tak kisahla dgn facebook ataupun dgn boyfriend/girlfriend. Sebab saya yakin, keluar berdating banyak buruk dari baiknya. X setuju? saya boleh berikan sebab kenapa saya berkata sedemikian;

okey pertama, duit habis; tambang komuter/minyak kereta, tol, tgk wayang, makan fastfood, main bowling, shopping dan etc. Bila tiba masa bayar duit buku, buat projek, pandai pulak ckp no money..dgn mulut muncung xpuas hati(bayar buku sama harga dgn tiket wayang)

Kedua, pergaulan bebas. Hmm isu ni sensitif sbb kalau saya ulas banyak2 mesti ada yang kata'eleh mcm la kau tu baik sgt'. ok,fine. But I can't help myself from cursing those 'loving couples' yg sungguh xmalu dan xtau jaga maruah agama. Pakai tudung tp peluk2 sakan dalam train? WTH?!Euuu sungguh meluat.Macam la kau sorg ade kekaseh. Then mula lah kecoh dlm berita buang bayi sana sini.

Ketiga
Melalaikan. Hmm..Bila dh ralit ngn kekaseh, masing2 lupa tanggungjawab yg lebih besar,lebih utama, kepada pencipta kita semua. 'Tp x semua org mcm tu'. Bila difikirkan balik, bab solat tak tinggal, tp pegang tgn kekaseh bukan main erat,siap peluk pinggang lg. Mcm org baru kawin..Malah lebih...

Saya tau saya bukanlah org yg layak nk komen mende2 mcm kt atas tu.Hak masing2 nk tentukan bagaimana cara hidup yg anda pilih. cuma waktu ni hati terdetik untuk luahkan rasa hati. Setiap hari melihat kepincangan yg berlaku dikalangan bakal pemimpin negara. Saya sendiri sedang dalam proses memperbaiki kelemahan diri. Saya pun buat salah, dan perlu sentiasa mengingatkan diri sendiri.
********
Program anjuran Mahasiswa Anak2 Pahang siang td amat menarik dan bermanfaat. Input yg diberikan adalah berbentuk motivasi yang disampaikan dlm bentuk yg berkesan dan mesra alam. Xdapat saya huraikan panjang disini,maaf. Semuanya save dlm otak dan sekarang operation da semakin slow kerana mengantuk.Jadi sebelum mengakhiri entri ini, saya nk hidangkan pembaca semua(kalau ada) dgn gambar2 yg sempat diambil sebelum kamera kesayangan habis bateri.huhu


Tunggu bas yg dijanjikan pukul 7 pg..pukul 8:30 bru nas sampai..

Waktu ni baru sampai MMU
perghhh penat jalan.tp bila ada mamarazi terus senyum lebar mereka ni..
mila and ayin(warga johor yg dipaksa join program =p)



saye..dan mila..kami pinky girls

3 comments:

Fathi Adha said...

meriahkan... 2000 orang yg hadir..

*termasuk orang bukan pahang (sy la tu)

gmbr itu...si pink bertudung labuh itu FSSK kan?

Missjunne said...

Fathi adha:
meriah dan teratur.sofistikated.

saya bwk teman pun bukn org phg,org johor.

yep..FSSK, psikologi.Mila.kenal ke

Fathi Adha said...

patut pun cam kenal Mila...

tak pe lah...sy sndiri pun org besut.. saje je member pahang ajak g.. hehe