MARI MELABUR DENGAN SSPN-i PLUS!

Friday, April 30, 2010

moody sahaja beberapa hari ini.
pre-menstrual syndrome i guess T_T
I'm monophobic.
you know what it means?
xboleh mkn sorang
xboleh tido sorang
xboleh duduk bilik sorang2 seharian.
kalau terjadi jugak ke'loneliness' itu i'll cause alot of troubles.
like today, i'm emotionally disturbed and hv started to think about
how i'm going to kill mr. M.
stranded in this dem hot room with zero credit and empty tummy, i feel like
running an amok.
absurd.
totally.
but still i hv to figure out what is exactly i need
rather than pestering him on what i want.
tolong.
can't stand it anymore..
i need crowds.

Thursday, April 29, 2010

miss u dad..

Wednesday, April 28, 2010

tido peluk tesis mlm ini

WELL WRITTEN and ada possibility dapat A if I make some changes.
hehe..berbunga2 hati ini...all hard works have been paid with just 2 words.
Thank God for this moment.. :)

Monday, April 26, 2010

so so sad its bleeding inside


I was like this in the bus just now.Balik dri ppbl untuk ke libry.(Have you ever cried in a bus?)
Tiba-tiba saja hati rasa sayu. Perasaan menjadi pilu. Susahnya hidup seorang student.
Susahnya bila kita sendirian menghadapi cabaran.Jauhnya kasih yg kucari. Mahalnya harga sebuah kejayaan. Sukarnya memiliki sekeping degree.
Terbayang kembali cabaran yg pernah ditempuh beberapa tahun dulu.Oh tuhan..beratnya dugaan yg Kau beri.
Aku telah berusaha sedaya mampu untuk semuanya. :(
Hari ini aku tewas. Bergenang air mata tak dapat ditahan lagi.
Aku mengaku aku memang lemah, krn manusia lain lg hebat dugaannya.




pergi libry kena bayar denda. mmg btul2 shit.(I'm sure!) I've renewed each book?!
mcm ni makin ramai la rakyat malaysia malas membaca.
Bila dh sakit hati mcm2 nak ungkit.
Paling sakit hati pasal duit la..sbb bende alah tu yg sgt2 scarce dlm hidup aku.skrg.ye sekarang.
Membayar yuran pengajian separuh nyawa and later on you charge everything you could ats nama berbagai yuran khas atau yuran tambahan penginapan. and you know what I'm not gona miss this place after all pain you had gain in my life!
okay.itu bukan cerita penuh. aku sayang UKM.
cuma bab kewangan ni...sgt sukar diterima.
banyak sgt perkara yg menyukarkan.
kadang2 tak tertanggung rasanya.
But I won't give in.
yes.
I won't.


Gambar ni jugak yg boleh buat aku senyum..hari tu terbaca kt belog hanis zalika, so i saved him in my document.comel kan?

Saturday, April 24, 2010

what i need is what i want

2 years back (gosh have it been that long?) he gimme ideas about what to write in my essay.
I remembered that task was given in written com's class.
We have to produce a brief essay on 'interesting places' or something like that.
Masa tu baru je kenal, dan dia tak jemu2 call untuk bersembang.
So saja tnya pendapat dia, sbb sambil sembang (I wasn't into that conversation) I was like scratching a blank paper to get some ideas.
Essay nk kena anta esok ni, tp dari td mamat ni xnk berenti bercakap. Satu ayat pun belum tulis.
But it's worth it, I mean asking his opinion.
I was searching for something not-so-common to write about, and he happened to mention these beautiful island;Pulau Kapas n Pulau Redang.
Beberapa minggu selepas tu the lecturer give out feedback on our writings.
Guest wat, I managed to get 9/10! haha.
Lepas tu I always consult him about most of my assignments.
Even perkara yg aku tanya tu dia xpenah dgr atau tak tahu (well some theories and concepts in class)dia akan jawab dgn brilliant skali.
In fact, he IS my thinking out of the box
Those are sweet memories.
Sejak tu dia tak pernah hampakan aku.
Ask him anything, even the stupidest question you've ever think off.
Suka tanya pendapat dia ttg banyak perkara.

Bukan mcm sesetengah org yg malas nk respond bila kita tanya tu.
Even worst when he/she snapped in when we are talking. (well banyaknya perempuan la.)
Aku xpenah/jarang jumpa lelaki yg suka interrupt bila aku tgh ckp.
Tolongla, xde adab sgt. Perbuatan memotong ckp org tu boleh menaikkan kemarahan.
Kau telah menunjukkan yg kau xberminat langsung nk dgr apa org lain ckp.
helllo, I wasn't interested too if you're a kind of that impolite person.

What i need now is this decent person, yg banyak ckp dan idea untuk dikongsi.
Yg x segan untuk berfikir for me.
He who makes me laugh,giggle,smile and even cry a bunch.
sigh...
THIS RESEARCH WRITING IS DRIVING ME CRAZY.
bukan susah sgt...
cuma ayat2 dlm otak ni perlukan motivasi untuk dijelmakan dalam typing.
mcm pokok bunga yg perlukan air dan baja untuk hidup.

Maybe I was just being too dependant.
And maybe not.
He is becoming one of my needs.
I WANT MY johnny deppppppp.
malay version okay.

Thursday, April 22, 2010

malam ini aku ditemani..

Esok exam..isu-isu keluarga.
haih...
apa yg aku nk jawab esok ni..
nota pun xbaca.
tak sangka sebenarnya, cepat sgt masa berlalu.
rasanya baru hari selasa, duk guling2 dgn teddy..
main2 internet, blogging..
risau2 psl thesis
wat research pasal gender then terus mengantuk..
tidur, bgn, makan.
eh, tetiba esok jumaat?
huhu

sekarang ni aku berdua je ngn teddy.ada ni kena kepit ngn tgn kiri.
sesekali aku angkat dan cium dia bertalu2.gomol kt pipi, tgn, kaki..
dan seluruh body dia.sedapnya bila bulu dia kena idung.ah.

sungguh menyenangkan.

wonder how I could live without teddy.
No.
I'll bring him anywhere.
Even bila dh start keje nti, he'll follow me.
be my best sleeping buddy.
Bila dah kawin?

I'll bring him too..

No big deal.
my hubby will understand.kih3..
but maybe at that moment teddy and hubby will fight
to win me.
or maybe kena ada jadual, tonite who's turn.

apa yg aku merepek ni.

siang td beli cheese cake lg.
kali ni blueberry cheese.
and 2 bijik blueberry cheese tart.
ape hal dua hari ni x abis2 ngn cheese..
baru td terfikir, hmm kalau ada masa lapang ni
aku kena blajar cara nk wat mende2 yg aku makan td.
owh seronoknya.
nti hantaran kawin aku nk bake something, home made cookies and maybe cake.
baru la ada sentimental value..
bila dah kawin aku akan masakkan makanan
sedap2 untuk family.(ni bagus ni niat suci)

Kawin tu senang ke susah?
ada jiran depan bilik td ckp dia takut nk kawin.
ayah dia dh edarkan kad kawin suma.
maybe itulah perasaan org nk kawin?.
berdebar2, maklumlah kita hanya mampu merancang, Allah yg tentukan segalanya.

Beberapa hari lepas aku jumpa kawan mizan.
tengku dr pahang, ngn isteri dia.
x habis2 bg ceramah pasal kawin kt aku.
siap promote lg yg mizan tu calon yg sgt sesuai.
setia, x hipokrit. kuat berusaha..bla bla bla.
walaupun isteri tengku tu baru je kenal mizan,
aku strongly agree ngn apa yg dia ckp psl mizan.
u know wat, tengku tu siap bg pandangan,
yg aku ngn mizan will be perfect couple, great husband and wife.
because we both resemble each other.
haha.aku ketawa kt citu.x beragak.
hmm..
kata2 dorg ni agak terkesan dalam hati sanubari aku yg keras ni.
aku ni degil.
xbanyak ckp.
tp bila dgr nasihat org, kadang2 boleh terima.
nak2 bila org tu bukan calang2. ada ilmu.
perhati org 5 minit dh tau hati budi.

sekarang aku ada kuiz untuk sesiapa yg membaca.kalau ada la..
ada berapa banyak perkataan kawin dlm entri ni?

hehe.sungguh panjang cerita hari ni ye tuan puan.
sumanya kerna paper isu2 keluarga esok.
damn boring.
tp xpe, kena baca sebanyak mungkin, bia lekat dlm otak.
harap2 ape yg aku blaja dlm kos ni boleh apply untuk aku bila dh kawin nti.
eh ada lg perkataan ni?

10 things I hate about you

I hate the way you talk to me,

and the way you cut your hair.

I hate the way you drive your car,

I hate it when you stare.

I hate your big dumb combat boots

and the way you read my mind.

I hate you so much it makes me sick,

it even makes me rhyme.

I hate the way you're always right,

I hate it when you lie.

I hate it when you make me laugh,

even worse when you make me cry.

I hate it when you're not around,

and the fact that you didn't call.

But mostly I hate the way I don't hate you,

not even close

not even a little bit

not even at all.

Wednesday, April 21, 2010

Awal bulan 5 ni..


Tadi sy terima kad undangan Majlis Perkahwinan jiran depan bilik.
Aduuuuuuh...kecewa.
kenapa?
bila la turn sy plak ni.
erk? (ada ke org nk dtg minang awok?)
huhu.
Agak2 kalau dail no mummy dan usulkan hal kawin ni apa respond beliau ek?
hm.......

kena beranikan diri jugak.geram tgk kad kawin si baqiah td.

1 setengah jam dah bincang dgn si ayin..mak dia pakar bab2 pelamin ngn hiasan suma ni.
untung2 dapat diskaun. nk wat tema fairy-tale wedding.wah..grand gitu..

nk ckp ngn ayah ke ngn mak dulu eh? tetiba serammm.
ala lagipun bukan nye nk buat menda xelok.janji niat tu betul kan?

"dah kenapa kamu ni.tiba2 jek. igt hal kawin tu main2 ke. apa2 hal kenalkan dulu ngn org tua.datang rumah.nk tgk macam mana pilihan kamu tu."

"kalau lulus okeyla.minggu depan bawak rombongan"

~mestila okey..takkan org nk pilih calon cikai2 je.
~mak xkesah ke,dia cakap lepas habis degree ni dia nk masuk meminang.
~dia kata suma dia nak taja.
~Rumah dah ada, kt Nilai.
~kereta BMW.
~tak lama lgi bisnes kt Melaka untung juta2.

"ha bagus la tu. cepat, esok jugak mak nk jumpa dia."

~okey mak,org letak dulu eh,nk inform dia ni.mesti dia suka.


(Yes! 1 mei 2010 aku kawin. Yes!)


Dengan ini sy mengumumkan kawan2 semua dijemput ke majlis perkahwinan sy
pada........



tak tahu bila. ada jodoh ada modal nti kahwin la..
yg penting ada calon.kalo xde calon cane nk bersanding?huhu


dialog di atas rekaan semata-mata.tiada kena mengena dgn si penulis belog ini.
SEKIAN.

Tuesday, April 20, 2010

Dia, dia dan dia


Apakah matlamat sebenar anda berpasangan?


Saya mahu sentiasa menjadi bestfriend untuk dia

Saya mahu buat dia menangis rindukan kehadiran saya disisinya

Saya mahu bersandar di bahunya sambil menangis dan bersyukur, saya masih ada dia walau apa pun yg terjadi

Saya mahu dia jadi sebahagian hidup saya sehingga saya menghembuskan nafas yg terakhir


Saya mahu buat dia tersenyum, mengucup dahiku dan berkata 'terima kasih tuhan kerana menganugerahkan gadis ini sebagai isteriku'

Monday, April 19, 2010

falling ill

The writer of this blog is now suffering lower spine persistent pain.

Get well soon honey..

Saturday, April 17, 2010

Ini impian saya, okey.
4 bulan akan datang, iaitu pabila tiba waktu konvo,
saya akan memandu kereta saya sendiri.
Lebih bagus kalau ianya kereta Honda atau Toyota atau Neo
ataupun Nissan, seperti yg saya selalu tgk tak berkedip mata.
Saya akan berjumpa dgn junior2 silat, especially yg 1 kolej..dan yg
masih igt pd saya.
Saya akan bawa kamu keluar makan dan jalan-jalan.
Saya akan jumpa kawan semsas yg masih belum habis pengajian di UKM ni.
Saya akan jumpa lecturer di PPBL,ucapkan terima kasih pada mereka.
Kawan-kawan Elite, saya mahu jumpa kamu semua, dan berkata,
lihatlah kawan-kawan, saya sudah slim dan makin menawan!(sekarang ditahap cute)
hahaha
Mungkin saya akan perkenalkan suami saya pada masa tu.erk.mungkinkah?
kita xtahu.jodoh pertemuan Allah swt yg tentukan.cehhhhh.

Seronoknya masa tu..

Thursday, April 15, 2010

Social networking

Wondering from one account to the other, I saw beautiful pictures.
I saw happy faces, and
great views from overseas. I mean it.

A number of my friends have published their engagement or wedding day photos.
Its kinda.. you know that feeling? when we aren't sure if we can find someone good enough to be with..
for the rest of our live.
Maybe now we are happy with our partner,
but who knows what will happen in the future?

At other times I've seen some old couples
walking hand in hand.
Or taking pictures with the husband's hand warmly wrapped around
his wife's shoulder.
Wow. I am impressed! Seriously.

With all the wrinkles and not-so-slender figure, she still
has her husband by her side.
I know, I know, two love birds doesn't necessarily need to be physically attractive
to be together.
Sometimes a charming-hot-gorgeous guy happens to be an average-looking girl's boyfriend. Sometimes there are couples who were much perfect for each other.
Sigh.

Its communication and mutual understanding that matter most.

is in her positive vibe..

before closing my eyes last night ( 4 a.m to be precised) I have considered chanting a positive outlook for the next day.

It is a kind of programming our mind
so our body will function as we wish.

Try this once and you'll see how amazing it will be.
Trust me on this.
Have great days ahead!

Wednesday, April 14, 2010

wish list

Renang
Menunggang kuda
Skuash
Memanah
Lumba kereta
Menari

Di atas adalah 6 aktiviti yg aku nk buat dan belum kuasai sepenuhnya.
Sekarang belum dapat peluang.
Mungkin bila dh bekerja boleh cari waktu dan tempat yg sesuai.
Berkumpul dengan kawan2, bersukan dan bergembira.
berjumpa kawan sekolah, matrik, dan UKM.
Macam manalah kehidupan selepas degree ni ye..hmmmm

Tuesday, April 13, 2010

hari ini buat pertama kali..

aku merindui suasana di rumah.
pertama kali merindui tv programs sebenarnya..
duduk lepak depan tv sambil conquer remote.heheh
csi dan csi dan csi lg.
xpun talkshow Oprah atau rancangan masak2.
House ataupun action movies yg mencabar minda.
Tp
mak suka tgk cerita seberang.aduh..aku cukup lemas dgn jalan cerita yg stereotaip dan
terlalu dramatik.
bila mak dh pegang remote aku pun lari masuk bilik.tutup pintu dan on laptop.
tp kadang2 curi2 tgk jgk.
cerita melayu pun sama.
balik2 cerita pasal org kaya berebut harta,
org becinta xboleh kawin pasal lain darjat,
dan semua benda negatif pasal org kaya.
Ceo syarikat, kompeni itu ini
dato' datin ada affair ngn org sebaya anak dia..
producer malaysia ni dh xde idea ke
ade plak dok meniru reality show org putih.
org menari die pun nk menari jgk.
org buat idol die pun nk buat idol jgk.
org buat top host die pun nk buat jgk..adeyhhh
meluatnye.

Bila aku sudah tiada..

Aku takut mati.
sebab aku tau aku bnyak dosa dgn tuhan.
banyak dosa dengan mak ayah. :(
banyak dosa dgn adik beradik
banyak dosa dengan kawan2
banyak dosa dengan orang sekeliling.

Aku yg lemah ni selalu tewas dgn godaan.
Kewajipan tak dilaksanakan dgn sempurna,
larangan dilakukan tanpa menghiraukan Diri-NYA

Aku yg pemarah ni selalu melawan ckp ayah.
selalu memberontak dgn keputusan ayah.
selalu menyusahkan ayah. :(

Kalau aku tak lagi bernyawa esok hari
aku tahu apa yg akan terjadi
oh..
mampukah aku menerima
hukuman setimpal atas dosa-dosaku
mampukah aku menghampiri syurga-MU

Ya Allah..
Ampunilah hamba-MU ini
:(

Monday, April 12, 2010

mixed up

Hari ini kita kutuk orang,
Hari esok atau lusa tak mustahil kita jd mcm ape yg kita kutuk tu.
Hari ini kita sayang orang tu,
Bulan depan atau tahun depan kita dh menyampah dengan dia.
Hari ini kita sakitkan hati orang,
Lusa, atau minggu depan kita pulak yg sakit hati.
Memang hidup ini begitu.
What you give is what you get back.
Don't expect life to be so sweet because you'll never know how sweet it is until you taste something bitter.
Appreciate life as it is,
and spread kindness to all.
choose your words carefully as people might get hurt.
make people laugh.
make people smile.
say thanks.
say I love you more often.
forgive what had happened because we'll never know when or how we ended up our beautiful life..

Senyum selalu

Just imagine you are at a mall,standing in front of an ATM machine. To withdraw some money, to buy something nice to bite.
It was 5p.m and you haven't eat anything except a raisin bun with a cup of tea, at 11 a.m.
(You only have 2 MYR in your wallet).
When you insert the card, suddenly you forgot the pin number entirely. It IS strange because it never happen before. Never.

Panic. Blank.
Begitulah perasaan sy td. Sy telah mengalami hilang ingatan ttg no pin yg tak pernah sy lupa sejak memiliki kad kuning berlogo harimau itu.
Dua kali percubaan dan sy gagal menekan no yg betul.
Sy takut untuk mencuba kali ke3. Sy beredar dgn perasaan yg scattered.
Senyum.
This is totally unbelievable,sambil ketawa seorang diri.
Sy tenangkan diri, lalu bersiar-siar sekitar tempat kejadian.
Sms jiran depan bilik,walaupun tahu agak mustahil beliau igt no pin itu.

Dalam kecelaruan otak sy sempat masuk ke Watson, Parkson dan 2 3 kali naik turun tangga bergerak.

Tak igt juga. Damn.
Masih x percaya dgn apa yg berlaku. Sambil lalu lalang sy terhidu aroma corn in cup. Damn lg.
Dekat dgn ATM machine ada bakery, aroma dia pun xboleh tahan. Damness...
Dgn berbekalkan 20sen sy mghampiri telefon awam dn mendail kakak.
(Bukan beliau tau pun no pin tu,saje nk mengadu)
Kecoh sekejap.
Hampir2 kakakku menyuruh abg di Selayang dtg membantu adik mereka ini.
Bagus juga terlupa no pin ni.heheh.

Tak sanggup menunggu lebih lama, sy kembali ke mesin ATM. Sewaktu bersiar2 td, ada teringat 1 kombinasi no, tp tak terlalu confirm.
Try saje, plg teruk pun kad tu xkeluar semula.
Alhamdulillah.
Percubaan berjaya.
Terus bergegas ke bakery.Raisin stick dri The Baker's Cottage mmg terbaik. Selain itu sempat grab 2 potong kek coffee flavor.
Dh lewat ptg, so cepat2 masuk Giant dan ambil ape yg patut. Beli barang2 dapur, walaupun realitinya sy mmg xde dapur di bilik sempit tu.
Baby carrot, fresh tomatoes, jambu, biskut, mee segera, sosej,chipsmore, dan sekotak uncang teh hijau.
Dalam hati sudah niat xmahu ke kafe lg. Cukuplah malam td tummy ku rase senak akibat kue tiaw kungfu.
Lgpun menu2 kafe sudah amat membosankan.

Kesimpulannye hari ini sy rasa puas kerana diuji perkara baru.
Sy berjaya menghadapi suatu masa yg sukar tanpa menangis atau mengeluh.
Senyum selalu. :D

Kasut Kegemaran saya

telah Di tag oleh cik ziha.
oleh itu mari kita zoom in..yeah!


Kasut Hijau ini adalah pemberian bua hatiku ye tuan2& puan2..
sy sgt sukakan design nye..kalernye yg hijau juga kegemaranku. Bila memakainye sy rase selesa dan rase ingin berlari-lari sedikit, seperti seorang Star.Dan itulah juga namanye, All Star,cucu kpd Converse.



Seterusnya kasut B.u.m biru ini,yg dibeli sewaktu tahun pertama. Sekarang sy masih memakainye, tp cuma waktu berjogging atau camping, mcm kt Pulau Pangkor hari tu. Sy mmg sukakan kasut bertali sebegini ye tuan2 & puan2. Sbb sy sukakan aktiviti cergas. Sy juga selalu berlari2 untuk mengejar bas atau komuter atau lrt kerna sy slalu lambat ke mana shj. Jd kasut sebegini mmg pilihan pertama. Selain tidak menyakitkan kaki, kaki sy juga terlindung drpd habuk2 dan kotoran dr persekitaran.





Okey yg ketiga, kasut XES yg dibeli di Jusco mana tah kt KL. Bermodalkan duit raye yg diberi oleh abg ipar ye tuan2 & puan2..Hmmm material baldu dan warna coklat die yg menarik hati. Lgpun bua hati sy yg tlg pilih. Sy pun suka jelah.hik2.Tp mmg best pakai, lama jgk la blasah kasut ni.Kemana2 shj.Skang pun oke lg..cuma rasanye die pun da penat berkhidmat. So sy bia je beliau dlm kotak.





Kasut coklat ini juga kegemaran sy. Dgn harga 17 MYR shj ye tuan2 & puan2, selepas diskaun. Selesa, fleksible dan kiut. Tp oleh krn terlalu kerap memblasah beliau, beliau pun mcm dh lembik sgt. Xboleh pakai lg. But still I love the design damn much.




Kasut cap buaya ini juga telah begitu lama berkhidmat. Beliau begitu comfy skali. Pilihan yg bagus jika ingin meluangkan masa di mall selama berjam2. Dijamin xde sakit kaki atau lenguh2.


Sy selalu mengingatkan diri sy. Kalau ingin membeli kasut, pilihla yg paling selesa, berkualiti dan yg penting skali bersesuaian dgn bajet. Ini kerana kasut bertanggungjawab melindungi kawasan kaki, bukan menyakitkan.
okey tuan2 dan puan2..sekian shj zoom in bersama kasut2 kegemaran sy. Sehingga berjumpa di lain masa...zasssss

Saturday, April 10, 2010

xde passion..kena cari lust.that's it.

A scattered mind

I love to be surrounded by people. Charming people. Happy people. Caring and loving people. People who knows how to have fun. People who make things better when life's turning upside down.
Now I'm lonely in this tiny room. Thank God I have Teddy..He is the only thing that I can hug and kiss and snuggle under my blanket. The one who picked up Teddy for me no longer love me. He hate me for dumping him for another guy. Yes, this is a true story.
I love my Teddy anyway.

It was the end of January, 2008. The beginning of a new journey. A new love story.
It was the first date after a few times chatting and hours of phone calls. I just follow my instinct. I have no idea why I've said yes and "pick me up at 5,UKM".
He is a total stranger and I haven't chicken out at all, like I always did. We talk and laugh and tease. That's all.( and, we dine in,ok. )
Hell no, it wasn't 'love at the first sight'. That day I was looking at him like a new friend who is friendly, and weird. The next day we went for another date. Followed by phone calls every day or every time he wasn't engaged with any work at the office. We talked for hours. He's trying hard to make me laugh over his jokes.
Two years full of laughing and crying.

God, I love him. I miss him badly. No one could ever been so special in my life.

Wednesday, April 7, 2010

jawatan kosong


motif bergambar di kolam?
mase tu konon2 nk belajar berenang..hak3
hmm teringat zaman sekolah menengah dulu,form 4 camping kt Sg Lembing. Mandi sungai..berenang.lumba ngn cikgu.last2 lemas.junior plak tu yg selamatkan.
peh...gelabah giler.mse dh selamat kt tebing tu br la terpikir,kalau lemas n xtimbul2 td cmne? arus deras lak tu. aduhai..
pastu dh takut nk masuk air dlm2.
skang ni..dlm poses nk atasi kefobiaan tuh. ade sape2 sanggup nk jd coach?nak yg f.o.c je, sbb lum keje lg, makan pun mummy daddy tanggung. :D
n one more thing, sy nk yg howt dan tough je taw.awwww...

Tuesday, April 6, 2010

menu hari ini...





**gambar di atas hanya hiasan ek**
saje je upload menu masa sambut hari jadi kawan sy dulu.awal bulan mac. erm..rasanya masih terngiang2 kn cik husna?
sedapnye...sebab sy masak sendiri.ngeh3..:P (cik husna provide alat memasak di bilik beliau)
hari ni menu sy simple jek. megi Sedap dan air teh(simple kan?sbb poket pun tgh simple skang,har3).tu untuk lunch. minum petang plak biskut jagung ngn air teh lg.hehe.sy xboleh minum kopi,nescafe dan sebagainye.dh bnyak kali cuba minum coffee but then badan mgigil,tatau sbb pe.nescafe plak,buat my tummy masuk angin.sungguh xbesh.
kalau ayah,kakak ku di Gerik tau ni mesti mereka sedey.cpt2 bank in duet belanje.dorang bila tau sy mamam megi mesti kecian abis.hehe.tp xpelah,blanje ade agi cuma hmmmphh.. modal tuk berjalan2 dan bershopping2 xde :P

Rindu kt baby leesya..

leesya ngn atok..huhu.dua2 i rindu

Thursday, April 1, 2010

A wish

somehow I just want to forget everything about you.
I sleep and wish the next morning I wake up, there will be no YOU inside me.
I must go on with my life and never turn back.

and I wish I can do that.


.........
.........

but I failed each time.

And

you must be very thankful of that failure.

because I'm a type that U'll never ever find anymore

who doesnt have heart to get back if I have manage to let go

.............
.............

be ready to face the fact when my wish does come true.