MARI MELABUR DENGAN SSPN-i PLUS!

Thursday, April 22, 2010

malam ini aku ditemani..

Esok exam..isu-isu keluarga.
haih...
apa yg aku nk jawab esok ni..
nota pun xbaca.
tak sangka sebenarnya, cepat sgt masa berlalu.
rasanya baru hari selasa, duk guling2 dgn teddy..
main2 internet, blogging..
risau2 psl thesis
wat research pasal gender then terus mengantuk..
tidur, bgn, makan.
eh, tetiba esok jumaat?
huhu

sekarang ni aku berdua je ngn teddy.ada ni kena kepit ngn tgn kiri.
sesekali aku angkat dan cium dia bertalu2.gomol kt pipi, tgn, kaki..
dan seluruh body dia.sedapnya bila bulu dia kena idung.ah.

sungguh menyenangkan.

wonder how I could live without teddy.
No.
I'll bring him anywhere.
Even bila dh start keje nti, he'll follow me.
be my best sleeping buddy.
Bila dah kawin?

I'll bring him too..

No big deal.
my hubby will understand.kih3..
but maybe at that moment teddy and hubby will fight
to win me.
or maybe kena ada jadual, tonite who's turn.

apa yg aku merepek ni.

siang td beli cheese cake lg.
kali ni blueberry cheese.
and 2 bijik blueberry cheese tart.
ape hal dua hari ni x abis2 ngn cheese..
baru td terfikir, hmm kalau ada masa lapang ni
aku kena blajar cara nk wat mende2 yg aku makan td.
owh seronoknya.
nti hantaran kawin aku nk bake something, home made cookies and maybe cake.
baru la ada sentimental value..
bila dah kawin aku akan masakkan makanan
sedap2 untuk family.(ni bagus ni niat suci)

Kawin tu senang ke susah?
ada jiran depan bilik td ckp dia takut nk kawin.
ayah dia dh edarkan kad kawin suma.
maybe itulah perasaan org nk kawin?.
berdebar2, maklumlah kita hanya mampu merancang, Allah yg tentukan segalanya.

Beberapa hari lepas aku jumpa kawan mizan.
tengku dr pahang, ngn isteri dia.
x habis2 bg ceramah pasal kawin kt aku.
siap promote lg yg mizan tu calon yg sgt sesuai.
setia, x hipokrit. kuat berusaha..bla bla bla.
walaupun isteri tengku tu baru je kenal mizan,
aku strongly agree ngn apa yg dia ckp psl mizan.
u know wat, tengku tu siap bg pandangan,
yg aku ngn mizan will be perfect couple, great husband and wife.
because we both resemble each other.
haha.aku ketawa kt citu.x beragak.
hmm..
kata2 dorg ni agak terkesan dalam hati sanubari aku yg keras ni.
aku ni degil.
xbanyak ckp.
tp bila dgr nasihat org, kadang2 boleh terima.
nak2 bila org tu bukan calang2. ada ilmu.
perhati org 5 minit dh tau hati budi.

sekarang aku ada kuiz untuk sesiapa yg membaca.kalau ada la..
ada berapa banyak perkataan kawin dlm entri ni?

hehe.sungguh panjang cerita hari ni ye tuan puan.
sumanya kerna paper isu2 keluarga esok.
damn boring.
tp xpe, kena baca sebanyak mungkin, bia lekat dlm otak.
harap2 ape yg aku blaja dlm kos ni boleh apply untuk aku bila dh kawin nti.
eh ada lg perkataan ni?

0 comments: