MARI MELABUR DENGAN SSPN-i PLUS!

Tuesday, August 31, 2010

kelembapan yg menjengkelkan

pening,gelisah,kesal dan sebagainya. itulah yg ak rasa bila online guna laptop free ni. lambat respond,touchpad xsensitif..macam2 hal lg.nak buah hati ak balikkkkk!
dah takde baru nk rindu kan? sama mcm org.bila org tu tiba2 dah xmuncul dlm hidup kita,kita akan rindu kehadirannya.padahal masa ada depan mata,kita tak hargainya betul2. sedih,sgt sedih bila memikirkan semua ini.


apa pun ak berserah pada takdir.

mood xbape baik hari ni.sbb belum dapat webcam ngn buah hati pengarang jantung.huhu.
dAMN U BROADBAND!

Monday, August 30, 2010

Hidup dengan restu ibu ayah

sebelum tamat ijazah lagi mummy dah suruh ak apply cikgu.masa tu ak xfaham kenapa beliau minat sgt dgn profession ni.sampaikan calon menantu pun beliau nak seorang cikgu.huahuahua..mana ak nk carik cikgu hensem skrg ni? kalau ada pun laki org je ramai ;P.banyak alasan ak bg untuk mengelak dari menjadi guru,sebab ak terbayang kepayahan yg akan ak lalui bila mengajar budak2,anak2 org ni.pokoknya mmg ak xberniat pun nk jd cikgu,sebab ak cukup malas melayan kerenah budak2.haha

walaubagaimanapun,hari ni genap hari ke-8 ak menjadi guru sandaran.rasa mcm xpercaya pun ada.seminggu selepas konvo ak ikut je rancangan mummy and daddy untuk isi borang guru ganti kt pej.pendidikan. ak pergi dgn fikiran yg kosong,dan juga harapan panggilan mengajar tu mungkin beberapa hari lg atau beberapa minggu lg.sempat la ak melepak2 lg dirumah.hahahaha.tp,hari tu selepas bbrapa minit sampai di pejabat,ak diberi borg gstt.dan diarahkan ke sekolah untuk lapor diri terus.ayyyyaarkk! dup dap jantung ak.eh betul ke ni?

semua urusan lancar.muka mummy daddy pun bersinar je ak tgk.maklumlah anak manja dh nk jadi cikgu...they must be proud of me :) w/pun hati ak gundah gulana tp ak kuatkan semangat jgk.tak boleh nk lembik2 lg.xboleh nk lepak2 main2 mcm budak sekolah lg.sekarang ak dh ada tanggungjawab yg besar.huhu

ak tinggal dgn gstt lain kt kuarters dlm sekolah.g sekolah ngn kereta kwn.setiap hari dalam pukul 3 ptg ak dh boleh lepak2 di rumah.hujung minggu boleh balik rumah mak main ngn kuceng.

1 perkara yg ak belajar dr perjalanan hidup ni, ikut je apa yg mummy daddy ckp or plan untuk kita,selagi xmelanggar hukum syarak.redha ibu bapa akan diiringi redha Allah swt.sekarang ni ak cuma nk mummy n daddy senang hati dan berbangga dgn ak.

Thursday, August 5, 2010

Amik jubah dan konvo

4 OGOS 2010
8:35 A.M/roundabout bangi
sepatutnya dh masuk dewan untuk taklimat ni,tp kami masih terperangkap
dlm jem.uuhuhu banyaknye kereta..

9:10 A.M/DECTAR
Ak berjalan dgn laju untuk masuk ke dewan.pintu utama dikhaskan untuk vvip ye,so kena jauh pusing ke pintu B.
Mak aii ramainye orggg.nk muntah pulak rasenye.
boleh kata semua seat penuh,dgn muka2 yg ak xkenal or xpenah nmpak sebelum ni(,padahal 1 UKM je). malu nk jalan lebih jauh untuk cari seat berdekatan org yg ak kenal, ak rembat je kerusi sebelah perempuan tu. call yati dr td xangkat.no wonder la,ramai sgt org,mesti die xdgr ak call.nasib baik masa ak tercari2 tu die reply mesej,so dgn muka selamba ak pun berjalan ke arah yati.lega rasanya dapat bersama org yg kita kenal.huhu.

9:45 A.M
Kenapa ak xrasa excited pun ni,nk konvo?
Ak rasa mcm ala...amende ni nk konvo pn bnyak hal nk setel.
mak bapak pun xtau lg dtg ke x, yuti n family,yudah,and abg2 ak area kl ni.ye,semua duduk dan kerja di kl,tp mcm berat sgt nk spend time untuk ak.(ini statement kecik ati okeh)...yuti yg duk grik tu ak consider la..lgpun die tgh pregnant,jd xbpe sihat sgt nk jalan jauh.tp UKM pn 1 hal jugak.kalau family ak dtg suma pun bukan suma leh masuk dectar.2 org je,yg lain nk watpe kt luar?dgn cuaca yg xmenentu skang ni?
hmmm org pendamar pun nk dtg.sy suka sgt,tp dorg xleh masuk jgk.so ape fungsinya bawa keluarga dan sanak saudara sewaktu konvo?

11:00 A.M
taklimat dh abis,sekarang masa untuk setel hal jubah.
sebenarnya fikiran berserabut dan takde semangat berkobar2 pun nk amik jubah.
tgk org beratur panjang nk amik beg konvo, lgla rase mcm nk blah cepat2.
nasib la ade kawan ak sudi temankan.rase mcm budak sekolah rendah lak diiringi untuk sesi pendaftaran darjah 1.die tanyekan untuk ak,carikan tempat nk amik jubah,everything.(okey ak rasa masa ni lah yg plg sesuai untuk bermanja2.hahaha)

11:10 A.M
okey jubah dh dapat.jom balik.
eh kena try dulula syg....hihihi
butang die ade rosak sikit so kwn ak tlg betulkan.(eh selambanye die duk rapat2 ngn ak......)ade sesuatu feeling yg aneh disitu.tet.....haha

2 P.M
sampai di bilik ayin.seronok ak tgk die.

Monday, August 2, 2010

am very happy to make everyone smile and laugh..

smile is a sweet potion without sugar.

the sweetness of a smile can cure sadness, failure and depression.

when ur job revolve around customer service, every hour you have to expect something wrong somewhere :D.its a wonderful experience though.


i feel great when i see people started to smile when they see me.when i'm not around, i know they will miss me.
they laugh over my stupid jokes.


kesimpulannya? a smile has the power to form a strong bond of relationship.buat org gembira dan kamu juga akan senang hati, selalu.



Dan sekarang i have to face the reality of leaving the 'happiness' behind. with a bitterness that started to crawl inside, i still put on a smiling face to say goodbye,even its hurt damn much.