MARI MELABUR DENGAN SSPN-i PLUS!

Monday, August 30, 2010

Hidup dengan restu ibu ayah

sebelum tamat ijazah lagi mummy dah suruh ak apply cikgu.masa tu ak xfaham kenapa beliau minat sgt dgn profession ni.sampaikan calon menantu pun beliau nak seorang cikgu.huahuahua..mana ak nk carik cikgu hensem skrg ni? kalau ada pun laki org je ramai ;P.banyak alasan ak bg untuk mengelak dari menjadi guru,sebab ak terbayang kepayahan yg akan ak lalui bila mengajar budak2,anak2 org ni.pokoknya mmg ak xberniat pun nk jd cikgu,sebab ak cukup malas melayan kerenah budak2.haha

walaubagaimanapun,hari ni genap hari ke-8 ak menjadi guru sandaran.rasa mcm xpercaya pun ada.seminggu selepas konvo ak ikut je rancangan mummy and daddy untuk isi borang guru ganti kt pej.pendidikan. ak pergi dgn fikiran yg kosong,dan juga harapan panggilan mengajar tu mungkin beberapa hari lg atau beberapa minggu lg.sempat la ak melepak2 lg dirumah.hahahaha.tp,hari tu selepas bbrapa minit sampai di pejabat,ak diberi borg gstt.dan diarahkan ke sekolah untuk lapor diri terus.ayyyyaarkk! dup dap jantung ak.eh betul ke ni?

semua urusan lancar.muka mummy daddy pun bersinar je ak tgk.maklumlah anak manja dh nk jadi cikgu...they must be proud of me :) w/pun hati ak gundah gulana tp ak kuatkan semangat jgk.tak boleh nk lembik2 lg.xboleh nk lepak2 main2 mcm budak sekolah lg.sekarang ak dh ada tanggungjawab yg besar.huhu

ak tinggal dgn gstt lain kt kuarters dlm sekolah.g sekolah ngn kereta kwn.setiap hari dalam pukul 3 ptg ak dh boleh lepak2 di rumah.hujung minggu boleh balik rumah mak main ngn kuceng.

1 perkara yg ak belajar dr perjalanan hidup ni, ikut je apa yg mummy daddy ckp or plan untuk kita,selagi xmelanggar hukum syarak.redha ibu bapa akan diiringi redha Allah swt.sekarang ni ak cuma nk mummy n daddy senang hati dan berbangga dgn ak.

3 comments:

ziha said...

bagus la dear..kdg2 kite tak tahu sebenarnya pilihan ibu bapa kte y terbaik.

Missjunne said...

dgr citer gstt da nk terminate.huhu

Zhafarina said...

bagus la tu..

cepat2 jd guru besar

pastu amik aku jd cikgu

:)