MARI MELABUR DENGAN SSPN-i PLUS!

Monday, September 20, 2010

Hati

Hati2 lah wahai hati,kerana kamu mudah dilukai.


.............
.............
.............

Friday, September 17, 2010

raya dan makanan

makanan dan ak mmg xdapat dipisahkan lagi.betul2 mcm isi & kuku.

buktinya,kat rumah ni kalau ak x ke dapor,susah la hidup dorg suma.
kalau makanan tu xde air tgn ak,xbpe sedapla jadinya.ekekeke
saje je ckp kt org ak xpandai masak,low profile lah katekan.haha
mak ak pun kalau memasak suka bebenor mintak pendapat ak.
kadang2 mcm ak plak yg ketua chef kat dapor,haha.tenkiu mak,perasan jap.

skarang ni tgh cari peluang dan resepi nk wat cheese tart,cheese cake dan tart nenas yg gebu.ouchhh meleleh air liurku.

ak suka sgt masakkan sesuatu untuk org yg ak syg pada hari kejadian a.k.a birthday dorg.buktinya? dah bpe kali ak masakkan pasta untuk kwn2 kt Bangi,walaupun alatan memasaknye hanyalah rice cooker dan rice cooker shj.ada side dish mcm fun fries,sausage,nugget dan lain2.why eh? because i personally think that homemade cooking or present ada sentimental value yg sgt tinggi.tak caye cuba tanye kwn2 yg dh merasa masakan i,mesti teringat2 kan? haha

makanan pun dapat menyatukan org tau.sy suka mkn bersama sbb ia mengeratkan hubungan. xkesahla org tu kawan ke kekasih ke,apatah lg keluarga.

tersebut pasal kekasih, sy masih igt dulu kami selalu beli barang fresh dan bawak ke lokasi air terjun dan memasak.huhu.itu cerita lama,dan waktu tu dia yg ajar sy how to cook dlm keadaan yg serba kekurangan,mgunakan sumber s/jadi.kan sy dh ckp,memori mcm ni xakan dapat dilupakan.isk2...sedeyyyy


dah2,skang sy tgh fikir mcm mana nk hadapi teman yg suka merajuk dan tacing ni.aduh,pening2.br sy tau mcm mana rasanya melayan rajuk org ni.dulu sy penah jd mcm tu,mesti org yg melayan rajuk sy tu tension gila.haha

Monday, September 13, 2010

yang manis sudah menjadi pahit



yang indah sudah menjadi buruk




bila hati tidak lagi menyimpan sayang...



it's going to end soon, very soon....



bersedialah untuk dilukai wahai hati.

Thursday, September 2, 2010

mereka akan menjadi lebih baik...

itulah harapan dan impian ak buat masa ni.ak target lepas masa 3 bulan ni,pelajar kelas ak tak lagi bising tak tentu hala,bersembang,bergaduh,ponteng dan tidur dalam kelas.

rotan bukan jalan penyelesaian.itu ak sangat pasti.sebab kalau rotan pelajar itu berkesan, cikgu-cikgu senior tak perlu bawa rotan lagi hari ni. lagi satu,rotan itu hanya menyakitkan fizikal, yang perlu diubah ialah mentaliti pelajar itu sendiri.
mereka tak sedar kegelapan masa depan yang bakal mereka tempuhi dengan sikap dan amalan-amalan mereka.walau kaya mana sekalipun ibu bapa mereka,ilmu itu sangat penting untuk kehidupan.

ak cuma mampu berdoa agar Allah swt lembutkan dan bukakan pintu hati mereka untuk perubahan yang positif.amin...