MARI MELABUR DENGAN SSPN-i PLUS!

Friday, September 17, 2010

raya dan makanan

makanan dan ak mmg xdapat dipisahkan lagi.betul2 mcm isi & kuku.

buktinya,kat rumah ni kalau ak x ke dapor,susah la hidup dorg suma.
kalau makanan tu xde air tgn ak,xbpe sedapla jadinya.ekekeke
saje je ckp kt org ak xpandai masak,low profile lah katekan.haha
mak ak pun kalau memasak suka bebenor mintak pendapat ak.
kadang2 mcm ak plak yg ketua chef kat dapor,haha.tenkiu mak,perasan jap.

skarang ni tgh cari peluang dan resepi nk wat cheese tart,cheese cake dan tart nenas yg gebu.ouchhh meleleh air liurku.

ak suka sgt masakkan sesuatu untuk org yg ak syg pada hari kejadian a.k.a birthday dorg.buktinya? dah bpe kali ak masakkan pasta untuk kwn2 kt Bangi,walaupun alatan memasaknye hanyalah rice cooker dan rice cooker shj.ada side dish mcm fun fries,sausage,nugget dan lain2.why eh? because i personally think that homemade cooking or present ada sentimental value yg sgt tinggi.tak caye cuba tanye kwn2 yg dh merasa masakan i,mesti teringat2 kan? haha

makanan pun dapat menyatukan org tau.sy suka mkn bersama sbb ia mengeratkan hubungan. xkesahla org tu kawan ke kekasih ke,apatah lg keluarga.

tersebut pasal kekasih, sy masih igt dulu kami selalu beli barang fresh dan bawak ke lokasi air terjun dan memasak.huhu.itu cerita lama,dan waktu tu dia yg ajar sy how to cook dlm keadaan yg serba kekurangan,mgunakan sumber s/jadi.kan sy dh ckp,memori mcm ni xakan dapat dilupakan.isk2...sedeyyyy


dah2,skang sy tgh fikir mcm mana nk hadapi teman yg suka merajuk dan tacing ni.aduh,pening2.br sy tau mcm mana rasanya melayan rajuk org ni.dulu sy penah jd mcm tu,mesti org yg melayan rajuk sy tu tension gila.haha

3 comments:

ziha said...

wahh..bagusnye die pandai mask..bertuah sih, sape jadi suami kamu... :))

kk, yelaaa...kite rindu sgt2 main masak2 kt bilik Husna..bile la lagi kite bole wt macam tu kan??

Missjunne said...

xde pandai mana pun,kena ada sifu gak.hehe

in the next couple of years,i jemput u'olls dtg umah i masak2 untuk kenduri akikah anak sulong.keh3

Zhafarina said...

sape la yg marajuk tu..

pujuk jgn xpujuk
haha