MARI MELABUR DENGAN SSPN-i PLUS!

Wednesday, November 23, 2016

Simpanan untuk baby

Assalamualaikum parents sekalian..

Anak baru lahir, ada abang umur 2 tahun. Biasanya anak baru lahir ni banyak dapat duit dari sedara mara yang datang melawat kan?

Apa anda buat dengan duit tu? Tolong simpan!
Pastu buka akaun simpanan.

Jom menabung dengan SSPN-i Plus!
Untuk masa depan, siap ada perlindungan takaful lagi.

meh klik:

Tuesday, July 2, 2013

Gorgeous dress for rent!


The world says hellewwwwww..
its been a months already since my e-day...now i decided to rent it away with affordable price!
okay. material dress ni satin, color baby blue..and bahagian chest dgn lengan ada laces warna dusty pink.

the moment i saw this dress my jaw dropped and decided to purchased on the dot. no more wondering around bangi and go back hopeless.
kat bangi banyak butik.. tapi sangat priceyyyy and u know what most of them are ridiculously priced. 
a simple baju kurung with luxurious embelishment will cost u a generous rm350!
baju chiffon dgn beads around rm200 and ABOVE. i think sgt rugi cos design da lama...and xdela distinct sgt.xdela gojes sngt pun..hihi
thank god i found this dress on my last day bfore going home for the majlis.
that was a relief. 
ermm skarang baju ni i open for rental. tp tolonglaaa berhati2 memakai coz this is one of fav!
opss bfore that kena tau saiz dulu.
dress is M sized.
my height is 1.57cm..and the dress hang nicely on me..i love the flowy features damn much. okay i'm not a fan of satin cos i think its too shining? but this one is an exception.hehe.the baby blue color is damn gorgeous.hehe
ok...measurement i think it fits nicely on anyone who is at my height, 1.57cm
and slightly slimmer than me..haha. 36-34-42. 
rental rate? 
RM200
security deposit, 
RM50
which will be refund after returning the dress in GOOD CONDITION.
so total RM250...
sms only, at 013 360 4068.
thank you! :)

                                       i fall head over heels with my diy mini dais and the gorgeous dress! :p


                                                     hyeee..i'm sooo nervous.hehe



                                                                my lovely bff!


                                                   CHenta hati...hehe.officially enganged!

Sunday, April 14, 2013



saya nak jadi pengedar shaklee area bangi, kajang and putrajaya.nilai dan seremban pun boleh.klang..shah alam...dan yang sewaktu dengannya.

sape2 berminat sila contact sy.
terima kasey!

Monday, September 12, 2011

KL to go car-free for a day

KL to go car-free for a day support this campaign peeps!

Friday, February 25, 2011

life is beutiful when..

our hearts are full of love,understanding,and passion.. the name of Allah is repeatedly echoed with our breaths.. life is beutiful when we see failures as lessons,difficulties as rewarding challenges,and weaknesses as hidden strength.. Thank you Allah,for who I am today.

Monday, September 20, 2010

Hati

Hati2 lah wahai hati,kerana kamu mudah dilukai.


.............
.............
.............

Friday, September 17, 2010

raya dan makanan

makanan dan ak mmg xdapat dipisahkan lagi.betul2 mcm isi & kuku.

buktinya,kat rumah ni kalau ak x ke dapor,susah la hidup dorg suma.
kalau makanan tu xde air tgn ak,xbpe sedapla jadinya.ekekeke
saje je ckp kt org ak xpandai masak,low profile lah katekan.haha
mak ak pun kalau memasak suka bebenor mintak pendapat ak.
kadang2 mcm ak plak yg ketua chef kat dapor,haha.tenkiu mak,perasan jap.

skarang ni tgh cari peluang dan resepi nk wat cheese tart,cheese cake dan tart nenas yg gebu.ouchhh meleleh air liurku.

ak suka sgt masakkan sesuatu untuk org yg ak syg pada hari kejadian a.k.a birthday dorg.buktinya? dah bpe kali ak masakkan pasta untuk kwn2 kt Bangi,walaupun alatan memasaknye hanyalah rice cooker dan rice cooker shj.ada side dish mcm fun fries,sausage,nugget dan lain2.why eh? because i personally think that homemade cooking or present ada sentimental value yg sgt tinggi.tak caye cuba tanye kwn2 yg dh merasa masakan i,mesti teringat2 kan? haha

makanan pun dapat menyatukan org tau.sy suka mkn bersama sbb ia mengeratkan hubungan. xkesahla org tu kawan ke kekasih ke,apatah lg keluarga.

tersebut pasal kekasih, sy masih igt dulu kami selalu beli barang fresh dan bawak ke lokasi air terjun dan memasak.huhu.itu cerita lama,dan waktu tu dia yg ajar sy how to cook dlm keadaan yg serba kekurangan,mgunakan sumber s/jadi.kan sy dh ckp,memori mcm ni xakan dapat dilupakan.isk2...sedeyyyy


dah2,skang sy tgh fikir mcm mana nk hadapi teman yg suka merajuk dan tacing ni.aduh,pening2.br sy tau mcm mana rasanya melayan rajuk org ni.dulu sy penah jd mcm tu,mesti org yg melayan rajuk sy tu tension gila.haha